ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Депутатите привикаха на изслушване управителя на НЗОК Петко Салчев

проф. Петко Салчев

Народното събрание ще има редовно заседание от 9 часа.

Предстои второ гласуване на законопроект за изменение на Закона за българското гражданство, която е внесен от Министерския съвет. Документът бе приет на първо гласуване на 17 февруари

Предвидено е и изслушване на управителя на Националната здравноосигурителна каса Петко Салчев относно реформите за отпускане, изплащане, ремонт и контрола за предоставянето на помощни средства и приспособления за нуждите на хората с увреждания в Закона за хората с увреждания. Вносители на предложението са Елисавета Белобрадова и Александър Симидчиев.

В дневния ред е и първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето, който е внесен от Елена Гунчева и група народни представители.

За първо гласуване в зала влиза законопроект за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност. Документът е внесен от Костадин Костадинов и група народни представители.

Пред депутатите ще бъде представен отчет за дейността на Комисията за защита от дискриминация през 2020 година.

Народните представители ще обсъдят и доклад за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба през 2020 г. от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет, който е и вносител на документа.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст