ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Зеленски иска повече газ от Катар

Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски направи изненадващо включване с видеоконферентна връзка във Форума в Доха, предаде ”Асошиейтед прес”.

В своето видеообръщение към участниците в мероприятието, провеждано в катарската столица, Зеленски разкритикува руските действия в Украйна. Той призова ООН и световните сили да му се притекат на помощ, за да бъде сложен край на украинския конфликт. Зеленски заяви, че разрушенията в украинския пристанищен град Мариупол са съпоставими с тези в Алепо, до които се стигна в рамките на войната в Сирия.

"Те унищожават пристанищата ни. Липсата на износ от Украйна ще засегне страни по целия свят", каза украинският лидер.

"Бъдещето на Европа е свързано с вашите усилия", каза Зеленски на участниците във форума и призова за по-голям износ на енергийни ресурси – нещо, което е от особена важност за Катар като световен лидер в износа на природен газ.

"Русия съзнателно се хвали с факта, че може да унищожи с ядрени оръжия  не само определена страна, а цялата планета", каза още украинският президент.

Той отбеляза също така, че мюсюлманите в Украйна ще трябва да се сражават по време на наближаващия свещен за тях месец рамазан.

"Трябва да гарантираме, че този месец рамазан няма да бъде помрачен от страданието на хора в Украйна", призова Зеленски.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст