ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пожарната се модернизира с техника и софтуер за 6 млн. лева

пожарна

Пожарната е готова за по-бърза реакция при произшествия. С нов софтуер и комуникационна техника на стойност над 6 милиона лева от фонд "Вътрешна сигурност" към МВР сигналите за инциденти ще се обработват своевременно.

За близо шест години основното нововъведение вече работи – новата софтуерна интегрирана информационна система за координация и управление на силите и средствата на пожарната служба, която възможно най-оптимално разпределя сигналите и спомага за координацията между екипите.

"Това със сигурност ще спомогне за по-бързата реакция на пожарникарите", каза комисар Красимир Шотаров – директор на дирекция "Оперативни дейности": "Да стигнем максимално бързо до ниво …служба, получавайки сигнала, реагирайки своевременно да могат да стигнат по най-бързия начин до самото произшествие", допълни той.

Модернизира се и системата за радиовръзка "Тетра". Предстои в бъдеще и по други проекти всеки пожарен автомобил да бъде оборудван с таблет, на който в реално време да излизат данните за произшествия.

"Това е една много полезна база данни, която ще ни позволява много бързо да филтрираме и сортираме информацията за конкретно звено, колко хора са с дадена кръвна група, не дай си, Боже, да ни трябва тази справка, колко хора знаят чужди езици или колко хора са минали курс за работа с моторни триони", каза инспектор Красимир Николов за новата система.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст