Нинова: В коалицията не е обсъждано отзоваването на Митрофанова

Министерски съвет Корнелия Нинова

"Нито Лидерският коалиционен съвет, нито Министерски съвет, нито Председателски съвет в Народното събрание е обсъждал и взимал решение за изгонване на руския посланик. Това е крайна стъпка с тежки и дългосрочни последици. Призоваваме за спокойно и разумно поведение, съобразено с българския национален интерес." Това написа във Фейсбук лидерът на БСП и вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова по повод обявеното по-рано от вицепремиера Асен Василев.

На брифинг в Министерския съвет финансовият министър Василев заяви, че до края на деня правителството ще реши дали да обяви руския посланик Елеонора Митрофанова за персона нон грата. Такова предложение направиха по-рано през деня от "Демократична България". Обединението, което е част от управляващата коалиция, упрекна поведението на Митрофанова, посочвайки, че то е в разрез с Виенската конвенция за дипломатическите отношения и уронва достойнството на България.

Преди седмици пред руската телевизия "Россия 24" посланик Митрофанова заяви, че българският народ не подкрепя реториката и действията на българското правителство, насочени срещу страната ѝ.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст