ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

НСО: Не сме имали информация за “защитени свидетели” в МС

Ген. Емил Тонев

Доколко и откога в сградата на Министерския съвет (МС) има „защитени свидетели“, или същите влизат в сградата, и чиято самоличност не следва да бъде компрометирана – нямаме такава информация и никога не сме имали. Това се казва в позиция на Националната служба за охрана (НСО) по повод на мотивите, с които правителството поиска освобождаването на началника на службата ген. Емил Тонев.

От НСО коментират всяка от точките, изложени от кабинета до държавния глава. 

„Относно „забавеното и липсващо предоставяне и съдействие по време на протестите през по-миналото лято“, следва да бъде посочено, че записите от 10 юли 2020 г. са поискани на 16 юли 2020 г. от органите на МВР и са предоставени незабавно (в същия ден)“, отбелязват още от службата.

НСО не приема и твърдението за непрозрачно изразходване на средства. „Бюджетът на НСО  се разходва по законен начин, другото е невярно и дори клеветническо. Всеки лев е изразходван по предназначение, честно и прозрачно, и съгласно действащата нормативна уредба“, посочват от службата.

„По отношение твърдението „и други пропуски в осигуряването на безопасността на гражданите и на представителите на кабинета“ – категорично заявяваме, че пропуски или компромиси с осигуряването на охраняваните лица не са допускани!“, отбелязват също от НСО.

В сряда началникът на политическия кабинет на премиера Лена Бориславова обяви пред медиите решението на правителството да предложи на президента освобождаването на ген. Емил Тонев. След като се е запознал с мотивите, днес държавният глава Румен Радев каза пред журналисти в монтанското село Бързия, че не приема за състоятелни мотивите на кабинета и няма да отстрани началника на НСО. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст