ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министърът на културата: Всяка седмица ще споделям по едно видео

Министерство на културата представяне на зам.министри  Атанас Атанасов

Възнамерявам всяка седмица да споделям с вас по едно видео. Следващата седмица ще ви разкажа повече за национален фонд "Култура" (НФК). Това министърът на културата Атанас Атанасов съобщи с видео обръщение от личния си профил във Фейсбук.

"В петък Министерството на културата произведе голяма новина – 30,4 милиона лева за НФК са отворени за кандидатстване. Тази новина привлече 12 споделяния във Фейсбук. Малко по-късно, първото видео, което споделих от директния си комуникационен канал, стигна до всички българи", казва Атанасов.

По думите му след четири месеца липса на обществено внимание, темата култура отново е на дневен ред. "Съжалявам, ако този стил на комуникация е предизвикал негативни емоции. Не съм искал да обидя никого. Но ако това е цената,  която трябва да платя, за да може темата култура да бъде на дневен ред в нашето общество, готов съм", заявява министърът на културата.

"И сега като имам вашето внимание, нека ви кажа какво успяхме да направим през първите 100 дни – 100 милиона лева повече в бюджета за култура, 44 милиона лева за Национален филмов център и българското кино, 30 милиона лева за НФК, 12 милиона за българските музеи, въпреки лъжите на опозицията, нови конкурси за директори на културните институти, налагане на ясни критерии, за да може парите да отиват у творците, а не просто да потъват някъде, възстановяване работа по норвежката програма, с което се осигуриха допълнителни 10 милиона лева извън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и Народен театър. И това са само някои от нещата, които постигнахме", казва министърът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст