ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Шведската “Wematter” стъпва на българския пазар със своите партньори 3D BGPRINT

бизнес

Популярната българска 3D принт компания 3D BGPRINT ще дистрибутира шведския концерн „Wematter” в България, Румъния и Гърция, внедрявайки иновативната екологична технология за 3D принтиране -" Gravity SLS 3D printing", съобщиха от българската фирма.

„Wematter” е шведска компания производител на 3D принтери, която в последно време разработи невероятна, иновативна и екологична технология за 3D принтиране наречена „Gravity SLS 3Dprinting” и създадена под формата на удобен за потребителя 3D принтер. Тази нова технология ще бъде представлявана от българската компания 3D BGPRINT на територията на България, Румъния и Гърция. Подписвайки споразумението, 3D BGPRINT ще разшири продуктовото си портфолио с чисто нов продукт, SLS 3D принтер за клиенти, които търсят висококачествени 3D разпечатки в бърза и удобна среда.

3D-принтерите Wematter Gravity SLS са маркирани с CE за използване в офис, болнична среда, лаборатория или обикновена работилница. Това означава, че няма изисквания за специален персонал, няма инвестиции в инфраструктура и най-вече не е необходима сложна обработка на детайлите. За първи път потребителите могат лесно сами да отпечатват компоненти със същата сила и качество като традиционната FDM технология, но с повишена гъвкавост и намалени производствени разходи.

Изключително щастливи сме, че българска компания, пионер в 3D принтирането, инвестира в нашите продукти и SLS технологията и вижда възможностите за сътрудничество с "Wematter". 3D BGPRINT оцени нашия иновационен стремеж и това, че сме бързо развиваща се компания с уникални системни предложения в индустрията за 3D принтиране. Това ни прави горди и с нетърпение очакваме да развиваме сътрудничеството по-нататък!”, казва Робърт Книола, основател и главен изпълнителен директор на "Wematter". "Wematter" е шведска компания, което е гаранция само по себе си за перфекционизъм и високо качество на продуктите ни. Щастливи сме, че ще можем да развием нашия бизнес заедно с партньорите ни от 3D BGPRINT на нови, непознати за нас пазари", допълва Книола.

От българската компания също оценяват високо това ново партньорство. "Принтерът "Gravity" е много лесен за използване в сравнение с други подобни продукти или системи на други доставчици и харесваме как рециклирането е голяма част от цялата екосистема в процеса на работа”, подчертава Йордан Ангелов, собственик, главен изпълнителен директор и съосновател на 3D BGPRINT.

3D BGPRINT е официален представител на няколко от водещите производители на 3D принтери и материали в Европа. Компанията разполага със собствена производствена база с над 50 броя 3D принтера и използва технологии за 3D печат, като FDM, SLS, LCD, PolyJet, Metal printing и други. Компанията изцяло фокусирана върху развитието на 3D технологиите, продажбите, предлагане на услугата 3D принтиране. Фирмата предлага също  услуги по 3D сканиране, 3D дизайн и моделиране, усъвършенстване на 3D отпечатани части и инжинерингови услуги.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст