БДЖ се раздели с 81-годишния Йордан Мирчев

Йордан Мирчев - БДЖ - пенсионер 81-годишен

Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев освободи 81-годишния инж. Йордан Мирчев от длъжността изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Холдинг Български държавни железници“ ЕАД. Това стана точно три месеца, след като Мирчев беше назначен от Събев да ръководи железницата с публични обещания за грандиозни реформи.

Назначаването и освобождаването на Йордан Мирчев не е нито първото, няма да е и последното неадекватно кадрово решение на министър Николай Събев.

Само преди три дни – в петък, 8 април, с протоколно решение Събев скоропостижно освободи от Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ и друго свое "назначение" – Кирил Савов Григоров.

А още малко по-рано, министър „Еконт“ призна още два свои кадрови провала – назначи Симеон Евтимов за председател на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“, а Любомир Сяров – за редови член на директорския борд, след което ги уволни. В рамките на 40 календарни дни…

И докато за Мирчев и Евтимов в железничарските среди масово се питаха защо изобщо са били назначени, то с освобождаването на Любомир Сяров – специалист по логистика, държавната железница по-скоро загуби някакви възможности за увеличаване на директните си контакти с товародателите.

Като с носна кърпичка министър „Еконт“ се отнесе и с бившия изпълнителен директор на „БДЖ – Пътнически превози“ Константин Азов: само няколко дни след назначаването му, в социалните мрежи бе качено видео на заснежен коридор в пътнически вагон и… човекът тутакси бе уволнен.

По лична молба на Николай Събев, само след около два месеца служба премиерът Кирил Петков освободи от поста заместник-министър на транспорта и Илия Илиев. И то точно тогава, когато вече беше обиколил всички поделения на БДЖ в страната и беше се запознал с болките, желанията и предложенията на работещите в железопътната компания.

По информация на „БАНКЕРЪ“, за изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ“ вече е назначен досегашният управител на „БДЖ – Товарни превози“ инж. Ангел Стоянов. Според запознати, той е един от последните експерти железничари, останали на работа в компанията.

Белчо Цанев

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст