ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вигенин иска законодателни промени в социалната и трудовата политика

Кристиан Вигенин

Промени в законодателството в социалната и трудовата политика ще предложи зам.-председателят на Народното събрание Кристиян Вигенин. Това обяви той в Русе след като се запозна с механизма за прием на украински бежанци.

"Войната в Украйна и потокът от имигранти към нашата страна са показали слабости в законодателната ни система и това може да бъде поправено от парламента", обяви зам.-председателят на Народното събрание   Кристиян Вигенин.

"Да ускорим работата по създаване на нормативна база, която да облекчи набирането на доброволци, тъй като очевидно проблемът, пред който сме изправени вече 45 дни няма да свърши утре, няма да свърши следващата седмица. Това е добър повод отдавна чакани нормативни промени да се реализират, за да може наистина да облекчим дейността на Червения кръст. Още веднъж благодарности към тези хора", допълни той.

Вигенин бе в Русе, за да се запознае с организацията на граничния пункт "Дунав мост" и на Централната ЖП гара, където се посрещат украински граждани. Той даде висока оценка на съвместната работа между местната власт и доброволците.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст