ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Предсрочните избори са лош вариант, но за съжаление са опция

владислав панев

Ако престанем да си говорим, тогава вече ще имаме сериозен проблем. Очевидно ще има спорове и скандали, което е нещо нормално. Важното е да знаем каква ни е крайната цел, а тя е България да се модернизира. Спомнете си какъв беше Планът за възстановяване само преди година – само саниране и ремонти. Сега Планът е доста по-добър от миналата година, защото ще донесе нови инвестиции и повече работни места. Това коментира пред БТВ депутатът от "Демократична България" Владислав Панев.

Относно избора на управител на БНБ Панев заяви, че постъпката на Андрей Гюров да се оттегли от надпреварата е била "достойна".

"Остава г-н Каримански, който НС вероятно ще гласува тази седмица. От ДБ още не сме взели окончателно решение, но от сега мога да ви кажа, че на 99% няма да подкрепим Каримански – не защото не го харесваме, а защото е бил в Управителния съвет на "Инвестбанк", която не издържа на стрес теста, което е проблем", обясни депутатът.

По думите му дори да не бъде избран управител на БНБ, това не би било "фатално". И допълни, че ако Каримански бъде избран от гласовете на опозицията, това ще бъде "негативен знак за управлението".

По темата със Северна Македония Владислав Панев отхвърли твърденията, че се готви през юни България да вдигне ветото.

"До края на юни няма да има такова действие от страна на България. Северна Македония е важен за България въпрос, но те трябва да отговорят на определени условия, ние трябва да водим диалог с тях, за да стигнем до определени резултати, които да са в интерес на българите, които живеят в Северна Македония", разясни народният представител от ДБ.

На въпрос дали страната ни ще изпраща оръжие на Украйна, Панев отговори, че по тази тема има различия в коалицията и "ще се търси консенсус".

По отношение на парите за пътища депутатът увери, че средства ще бъдат отпуснати, но за тяхното ефективно изразходване ще бъде наложен по-сериозен контрол.

По думите на Владислав Панев има напрежение в коалицията, но засега тя не е застрашена, уточнявайки, че всичко е в рамките на добрия тон.

За връщането на хартиената бюлетина като вариант той посочи, че и тук "трудно ще се постигне консенсус".

"Машинното гласуване е наша кауза от години", припомни Панев.

Депутатът не изключи вариант за предсрочни парламентарни избори.

"Предсрочните избори са лош вариант, но за съжаление са опция. Едва ли обаче биха родили по-успешно за България мнозинство", каза той.

Накрая на питане защо страната ни тегли толкова много заеми, Панев отвърна, че това се дължи на периода от множество кризи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст