Предотвратиха опит за контрабанда на 60 480 таблетки псевдоефедрин

псевдоефедрин

В района на ГКПП Дунав мост 2 митнически инспектори от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница Русе задържаха 60 480 таблетки на противовирусен препарат, съдържащ псевдоефедрин. Веществото е включено в списък от Приложение I на Регламент 273/2004 на Европейския Парламент и на Съвета относно прекурсорите на наркотичните вещества.

На 11.04.2022 г. в района на граничния пункт при Дунав мост 2 e спрян за щателна митническа проверка излизащ от страната микробус Mercedes Sprinter, пътуващ от България към Чехия. Водачът – български гражданин, е предоставил транспортни документи за превоз на лекарствени продукти с общо тегло около 250 кг.

След преброяването на лекарствата са задържани 3024 кутии с надписи на испански с по 20 таблетки или общо 60 480 таблетки от противовирусния препарат, при който псевдоефедринът е посочен като една от основните съставки. Псевдоефедринът е прекурсор, който може да бъде използван за производството на синтетични наркотици, поради което съставката попада под засилен контрол.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.242 ал. 3 от Наказателния кодекс и е под наблюдението на Окръжна прокуратура Видин.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст