Съдът реши, че арестът на Борисов е незаконен

Пуснаха Бойко Борисов от ареста

Арестът на бившия премиер Бойко Борисов е незаконен. Това реши Софийският районен съд – на първа инстанция.

Според съда главната дирекция „Национална полиция” трябва да плати на Борисов 310 лева заради разходите, които е направил по делото.

Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен срок. 

​По-рано днес адвокат Станислава Каракушева изложи мотивите за искането към съда да отмени заповедта за задържане на бившия премиер с думите, че е незаконосъобразна. Сред причините за това, според нея, е липсата на посочени фактически основния в самата заповед – време, място, действия, които се твърди, че са причината за задържане на Борисов. „Това е порок, който е самостоятелно основание за отмяната на заповедта“, посочи тя.

На 17 март лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият началник на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа в ареста, а на следващия ден бяха освободени, като не им бяха повдигани обвинения.

Борисов, Арнаудова и Горанов бяха отведени по повод образувано производство за изнудване, свързано с Васил Божков, който е разследван по много обвинения и в момента се укрива в чужбина.

Адвокат Менко Менков внесе жалби срещу задържането им. На 28 март тримата бяха разпитани пред прокурор и следовател.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст