За украинските бежанци – конфискувани стоки от Агенция „Митници“

Агенция Митници

Конфискувани от Агенция „Митници“ неакцизни стоки на стойност 394 750.77 лв. ще бъдат предоставени в помощ на бежанци, бягащи от войната в Украйна и потърсили временна закрила у нас. Това става ясно от информация, публикувана на сайта на Министерството на финансите.

Помощта се предоставя на Министерството на труда и социалната политика след създадена организация с Министерството на финансите и Агенция „Митници“.

Стоките са отнети в полза на държавата от Агенция „Митници“ и представляват бебешки, детски, дамски и мъжки дрехи, обувки, спално бельо, хавлиени изделия и други артикули от първа необходимост. В резултат на съдействието между институциите те ще бъдат разпределени и предоставени на лицата, потърсили временна закрила у нас.

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев е дал съгласие за безвъзмездното прехвърляне на правото на собственост върху движимите вещи – частна държавна собственост, на Министерството на труда и социалната политика по силата на Закона за държавната собственост и Правилника за прилагането му.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст