ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Конфликтите в коалицията няма да доведат до промени в кабинета

Кирил Петков

Вътрешните напрежения в коалицията няма да предизвикат промени в правителството. Това каза премиерът Кирил Петков пред медии в Пловдив. "Не, няма да има никакви рокади, поне от моя гледна точка", посочи той. 

Институцията, която трябва да даде позицията на България за Северна Македония е българският парламент, пък е отговорът му на признанието на външния министър Теодора Генчовска, че има разногласия между ведомството и екипа на премиера.

"Дори да има различия във вижданията, въпреки че има коалиционно споразумение, което ни дава ясна рамка, има рамкова позиция. Какъвто и подход да има, накрая трябва да бъде одобрен от парламента, надявам се даже не само от коалиционните партньори, а и от опозицията", обясни той. 

Премиерът каза още, че ще обжалват санкцията от 300 лева на МВР за ареста на бившия премиер Бойко Борисов, защото "вярваме, че арестът беше в рамките на закона и сега ще отидем на втора инстанция по темата“. 

По исканата оставка на правителството от опозицията той уточни, че ако е на нейно място, също би се притеснявал, защото: "Явно това правителство си е дало като задача, че всички неща, нередности, които са се случвали в миналото, трябва да излязат наяве. И ако успеем да направим съдебната реформа, за което се надявам, това вече няма да е само наяве, а ще има и законови последици за тези хора". 

Тази вечер пред препълнената зала "България" в Пловдивския панаир над 600 души учредиха партията "Продължаваме Промяната". Кирил Петков и Асен Василев са съпредседатели. 

"Самата структура има двама съпредседатели, след това Изпълнителен съвет и Общо събрание на членовете, без заместници", посочи Василев. Той коментира пред медиите, че управляващата коалиция обсъжда пакет от социални мерки заради икономическата криза, породена от войната в Украйна; темите за избор на управител на БНБ и за отпускането на пари на АПИ за ремонта на пътищата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст