Трябва спешно решение за пътния сектор при ясни и прозрачни процедури

Румен Радев

Президентът Румен Радев е обсъдил проблемите в пътния сектор с вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

От там посочват, че президентът подчертал, че на проблемите в пътния сектор трябва спешно да бъде намерено решение, при ясни и прозрачни процедури и спазване на стандартите за качество.

На срещата, проведена по инициатива на Караджов, той е запознал президента с усилията на правителството да намери решение на останалите неуредени проблеми от предишното редовно правителство с разплащането на средствата, предвидени за поддръжката на пътищата, се казва в съобщението.

​По думите на държавния глава именно договорите в строителството са разклатили силно общественото доверие в начина, по който предишното редовно правителство е възлагало обществените поръчки и е осъществявало контрол върху качеството, цената и обема на извършените дейности.

Президентът е подчертал, че България е част от важни международни транспортни коридори, които са стратегически приоритет и трябва да бъдат развивани.

Обща е била позицията, че предприетите действия за изсветляване на договорите и преустановяването на практиките да се сключват споразумения за поддръжка на пътищата, които в последствие да се трансформират за ремонт, е позитивна стъпка, но са необходими неотложни действия за гарантиране на безопасни условия по пътищата за българските граждани и за ефективна работа на фирмите от транспортния бранш.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст