Учредяването на партия не означава, че се готвим за избори

Александър Ракшиев

"Учредяването на партия "Продължаваме промяната" не означава, че се готвим за избори". Това каза пред БНР Александър Ракшиев, депутат от "Продължаваме промяната".

"Като група се събрахме в края на миналото лято, тогава приоритет бяха изборите. След това цялото ни внимание беше насочено към създаване на правителството и коалиционното споразумение. После започнаха кризите – здравна, цените на енергоносителите, войната в Украйна. Чак сега имаме възможност да вдигнем глава и да отделим внимание на партийното строителство", уточни той.

Депутатът подчерта, че напрежението между управляващите формации е преодолимо и изтъкна, че на експертно ниво в парламента има добър диалог. 

"Не бих казал, че има липса на диалог в коалицията. Оставам уверен, че ще намерим път напред. Ролята на лидерите на формациите е да могат да намират диалог и общ път", допълни Ракшиев. 

Борбата с корупцията и инвестиции в образованието и здравеопазването – тези приоритети пред партията "Продължаваме промяната" посочи Александър Ракшиев.  

"Имаме воля да направим всяка една от важните реформи в страната", категорично заяви той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст