ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вето върху издигането на украински флаг и алея ”Героите на Украйна”

Областна управа на София-граду областен управител на София

Областният управител на София Иван Кючуков, който е от квотата на "Има такъв народ", блокира решението на Столичния общински съвет за именуване на алея "Героите на Украйна" пред руското посолство и площад на името на убития руски опозиционер Борис Немцов. Кючуков връща на Столичния общински съвет решенията за именуване, както и решението за издигане на знамето на Украйна на сградата на Столична община на ул. "Московска" 33 до приключването на войната.

Според Кючуков решенията на столичните съветници са незаконосъобразни. Иван Кючуков зае поста от квотата на "Има такъв народ". От прессъобщението до медиите не става ясно какви са нарушенията му, а на телефоните за контакт на областната управа дават "свободно". Според биографията му Иван Кючюков е "машинен инженер с дългогодишен опит в частния сектор в сферата на автосервизното и следпродажбеното обслужване."

Решението на СОС беше обжалвано от общинските съветници от "БСП за България".

Ето и оригиналното прессъобщение на Областнара управа:

"Областния управител на областна администрация област София – Иван Кючуков във връзка осигуряване спазването на законност на територията на областта и упражняването на контрол за законосъобразност на актовете и действията на органите на местно самоуправление и местна администрация, издаде заповеди, с които връща Решенията на Столичния общински съвет, за даване на разрешения за издигане знамето на Република Украйна на административната сграда на Столична община на ул. „Московска“ № 33 до прекратяване на войната и наименуване озелененото пространство между бул. „Драган Цанков”, ул. „Незабравка“ и ул. “Никола Мирчев”, район „Изгрев“, с името алея „Героите на Украйна", както и наименуване на безименно озеленено пространство между бул. ‘‘Драган Цанков”, ул. „Латинка“, ул. „Константин Щъркелов“ и ул. „Фредерик Жолио Кюри“ с името площад „Борис Немцов“."

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст