ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Телематик Интерактив” разширява пазарно присъствие с нови сделки

БФБ борсова камбанка Телематик Маню Моравенов Мило Борисов Лъчезар Петров

"Телематик Интерактив България" АД, която оперира хазартни игри онлайн, разширява присъствието си на чужди пазари посредством дъщерната си компания, доставчик на игрално съдържание "СиТи Интерактив" ЕООД. Това е станало възможно след финализирането на ключови сделки по време на най-голямото изложение на игралната индустрия ICE Totally Gaming, което се проведе в Лондон преди дни, съобщават от компанията майка.

Дъщерното й дружество участва и представи иновативни продукти, съобразени с предпочитанията на различни пазари. По време на изложението са били сключени сделки с компании, които са сред лидерите в индустрията. "Това ще позволи да се разшири пазарният дял на "СиТи Интерактив" в територии, на които вече оперира, както и да стъпи в нови региони", коментират от компанията майка.

Сред значителните сделки е договорът с Playtech. Компанията е лидер в разработването на игрален софтуер и е основана през 1999 година. Приходите й за миналата година са за 1.20 млрд. евро. Партньорството ще позволи значително увеличаване на пазарния дял на "СиТи Интерактив" в Латинска Америка, основно на пазарите Перу, Мексико, Колумбия. Регионът е сред най-бързоразвиващите се и предлага огромни перспективи, отбелязват от компанията.

Постигнатите договорености за разширяване на сътрудничеството с Pariplay Ltd ще позволят на "СиТи Интерактив" пък да се позиционира още по-стабилно в Източна и Централна Европа. Pariplay е сред най-големите компании, предлагащи онлайн съдържание на водещи провайдъри през собствена платформа. Компанията има интеграции със стотици онлайн казино оператори.

Сключена е била и сделка с водещия онлайн оператор Betflag, която дава възможност на компанията да стъпи стабилно в Италия. Огромният потенциал на пазара, който има силни традиции в игралната индустрия, е сред причините да е приоритетен в бизнес плана на компанията за текущата година. Финализирането на сделката с Admiral Serbia е ключов момент в разширяването на пазарния дял на компанията в съседната държава. Договорът отваря вратата на "СиТи Интерактив" и към останалите пазари в Източна и Централна Европа, на които Admiral имат присъствие.

"Телематик Интерактив България“ АД стъпи на „Българска фондова борса“ в средата на март. Компанията за хазартни игри онлайн, която оперира под търговската марка Palms Bet, стана публича след успешно първично публично предлагане (IPO), в което набра 16 млн. лева. Размерът на емисията на „Телематик Интерактив България“ е 4 320 006 лв., разпределен в същия брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 лев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст