ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Фон дер Лайен пристигна в Делхи, за да обсъди Украйна, търговията и климата

урсула фон дер лайен

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в Делхи на двудневно посещение, посветено на търговията, климатичните промени и сигурността, като се очаква да обсъди и неутралната позиция на Индия по отношение на войната в Украйна, предаде Франс прес.

Делхи се опитва да постигне трудно равновесие между отношенията си със Запада и с Русия, която покрива голяма част от оръжейните и енергийните нужди на страната. Индия се въздържа да осъди открито руското нашествие в Украйна и да се присъедини към гласуването в ООН.

Утре Фон дер Лайен ще се срещне с индийския премиер Нарендра Моди. През последните седмици той се срещна или разговаря по телефона с множество други западни лидери, подканващи го да се дистанцира от Москва – включително британският премиер Борис Джонсън, който беше на посещение в страната в четвъртък и петък.

Председателката на ЕК започна посещението си днес с реч за климатичните промени пред младежки форум. В нея тя поздрави Индия за "амбициозната" й цел да започне до 2030 г. да задоволява половината си енергийни нужди от възобновяеми източници.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст