ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

На 5 май ще бъде свикан ИК за партията на Стефан Янев

Ралица Симеонова

В началото на май ще бъде представена партията на бившия министър на отбраната и служебен премиер Стефан Янев. Това каза пред БНР Ралица Симеонова, част от екипа за учредяването.

Тя посочи, че в новата политическа формация ще бъдат събрани разпознаваеми лица, хора от различни обществени сфери, както и нови лица.

"Искаме да обединим хора, които искат по смислен начин да работят за страната си. Партията ще се позиционира в национално-консервативния сектор. Националният интерес трябва да бъде запазване на държавата. Националният интерес трябва да гарантира устойчивостта и ефективността на политическата система, да има възходящо развитие на икономиката, да има устойчива социална система, достъпно здравеопазване", обясни Симеонова.

"Ние сме против военна помощ за Украйна, защото това би ни направило страна в конфликта. Вече виждаме негативните ефекти от неадекватните действия на настоящия кабинет", допълни тя.

Ралица Симеонова прогнозира предсрочни парламентарни избори.

"Коалицията демонстрира неспособност да решава проблемите на гражданите. Самата коалиция създава кризи. Тя не създаде необходимите механизми за вътрешна координация", коментира сътрудничката на Стефан Янев.

Червени линии, по думите ѝ, водят до цинизъм, а политиката е взаимодействие.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст