Тренировка в авиобаза “Граф Игнатиево” на екипажи на самолети и вертолети

Генерал Николай Русев

В авиобаза "Граф Игнатиево" се проведе тренировка на екипажите на самолетите и вертолетите, които ще участват в демонстрациите за  6 май – Денят на храбростта и празник на Българската армия. В тренировката се включиха  3 от изтребителите МИГ-29 . Редовни полети имаше и на базираните в Граф Игнатиево нидерландски изтребители Ф-35,  които съвместно с българските МИГ-29  охраняват до края на май  въздушното ни пространство. 

След тренировките командирът на  базата бригаден генерал Николай Русев нарече "абсурдна" информацията за конспирация между екипажите. 

Според тиражираната информация, нидерландски пилот на Ф-35 в България получил предложение да сподели информация за изтребителите срещу заплащане, а като първоизточник на тази информация се посочва нидерландския сайт "Нов вестник Ротердам".

Генерал Николай Русев беше категоричен, че няма такъв случай. "И след контакт с командира на колегите от Нидерландия, той ми декларира, че неговите пилоти не са притеснявани, никой не ги е търсил срещу заплащане да получава информация", заяви той.

"Това, което е в Нидерландия, го видяхме. Там никъде не пише за авиобаза, за командир, за пилоти български и така нататък, но в българските сайтове се появи думата "пилоти", появи се името на командира на авиобазата, появиха се как звънят телефони, кой с кого се събирал вечер. Това са някакви абсурди, които не отговарят на истината", коментира още генерал Русев.

По повод случилото се, командирът на авиобазата в "Граф Игнатиево" допълни:

"За съжаление, в страната ни има недобронамерени хора, които се опитват да омаловажават нашата работа като летци-изтребители, носещи бойно дежурство в България, които се опитват да ни клеветят, което не е достойно. На тези хора ще кажа, че българските летци-изтребители служим само и единствено на Родината и на народа си и не се продаваме".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст