ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Twitter може да стане платен за компании и държавни структури

илон мъск туитър

Канадско-американският предприемач Илон Мъск е заявил, че закупената от него социална мрежа Twitter може да стане платена за компании и държавни структури. За обикновените потребители тя ще остане безплатна.

"Винаги ще бъде безплатна за обикновените потребители, но, е възможно, да има малка такса  за корпоративни или държавни потребители", е написал Мъск в своя микроблог.

На 25 април Мъск купи Twitter за 44 млрд. долара. Като следствие от това цените на акциите на компанията се увеличиха с около 6 на сто. Rеuters съобщи, че Мъск, в случай на провал на сделката за покупката на Twitter по негова вина, ще заплати 1 млрд. долара неустойка. Аналогичен размер неустойка ще получи и бизнесменът в случай, че сделката не се случи по вина на Twitter.

Очаква се покупко-продажбата да приключи през четвъртото тримесечие на 2022 година.

Twitter ще стане частна компания, ако офертата на Илон Мъск бъде одобрена. Тази стъпка ще позволи на предприемача да направи промени  в сайта. Bloomberg пък съобщи, че Мъск планира да съкрати работни места в Twitter заради рентабилността на компанията.

По-рано Wall Street Jouurnal съобщи, че Мъск отново планира да направи Twitter публична компания няколко години след покупката. Пред потенциални инвестори Мъск е обявил, че планира да направи първично публично предлагане на акции (IPO), за да върне Twitter на фондовата борса. Изданието се позовава на източници, запознати с този въпрос.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст