Министър Гьоков защити антикризисните мерки на кабинета

Георги Гьоков

Социалният министър Георги Гьоков изрази несъгласие с отправените критики за недостатъчни антикризисни и антиинфлационни мерки на правителството.

"Чувам критики, че в България нямало антиинфлационни мерки. Искам да попитам тези 20 млрд. в бюджета, който приехме преди един месец какви са? Какви са милиардите в бюджета? Нали са антиинфлаицонни, нали са антикризисни. А какво да кажем за мярката 60/40 в полза на работодателите?", заяви Георги Гьоков участва в Деветия конгрес на КНСБ

На свой ред председателят на Народното събрание Никола Минчев коментира, че предприетите мерки са адекватни.

"Те са адекватни в крайна сметка. Бюджетът, който приехме за 2022 година, както още тогава се коментираше, е изключително социален. За съжаление, така се получи, че в момента, в който го приехме, избухна и война на територията на континента, което се отрази негативно на абсолютно всички, включително и на нас, разбира се, под формата на нарастваща инфлация. Това просто донякъде смекчи ефекта от иначе доста социалния бюджет, който беше приет", каза Минчев, който също участва във форума.

По-рано днес, в рамките на същото събитие, вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че в България няма цялостна програма с конкретни мерки за подпомагане на най-уязвимите групи от населението и за бизнеса.

До този момент в България няма цялостна програма с конкретни мерки за подпомагане на най-уязвимите групи от населението и за бизнеса – това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която е гост на Деветия конгрес на КНСБ.

"Аз чакам завръщането на министър-председателя от Съединените американски щати и мерките, които вчера, надявам се, се били начертани на коалиционния съвет да бъдат обсъдени в политическите формации. Да видим какво от всичко това ще се получи. Това, което обаче до този момент със сигурност няма в страната е една цялостна програма за подпомагане на хората в най-окаяното положение. Няма страна в Европейския съюз, която вече да не е съставила такава програма, да не е заделила определени средства. Очаквам това да стане съвсем скоро", каза тя.

Според Йотова с всички средства трябва да се отдалечи политическа криза в страната, а България в момента няма нужда от нови избори.

Относно въвеждането на еврото вицепрезидентът заяви, че трябва да изпълняваме своите ангажименти и предначертания график.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *