ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Обвинителен акт за опит за внасяне на наркотици в Централния затвор

сгс

Оофийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) за това, че без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите (ЗКНВП), обвиняемият Й. А. е направил опит да разпространи наркотично вещество – хероин, като деянието не е довършено, поради независещи от дееца причини – престъпление по НК.

Според събраните по делото доказателства на 8 декември 2019 г., около 12:30 ч., в София, бул. “Ген. Н. Столетов“, в помещение за приемане и проверка на багаж за лишените от свобода в Затвора, обвиняемият Й. А. представил багаж, предназначен за лишения от свобода К. Я. Донесеното от обвиняемия съдържало хранителни продукти, дрехи и чифт маратонки. В една от маратонките било скрито високорисково наркотично вещество хероин, с нето тегло 8,11 гр., на стойност 729,90 лв., опаковано в черен полиетилен, залепен от долната страна на стелката на едната от маратонките.

Обвиняемият Й. А. нямал роднинска връзка с лишения от свобода К. Я., като съжителствал на семейни начала с майката на К. Я. Тя подготвила багажа за сина си, но без да поставя в торбите маратонки.

Дежурните надзиратели в затвора, пристъпвайки към проверка, открили скрития в маратонката хероин, уведомили дежурния главен надзирател при Затвора – София и запазили местопроизшествието. В помещението за приемане и проверка на багаж за лишените от свобода бил извършен оглед на местопроизшествие от органите на 2 РУ-СДВР, при което наркотичното вещество било иззето.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото от СГС.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст