Премиерът, вицепремиерите и 10 министри на парламентарен контрол

Парламент Кирил Петков

Блицконтрол и редовен парламентарен контрол с участието на министър-председателя Кирил Петков и вицепремиери от кабинета, предвижда програмата за работа на парламента. 

В редовния парламентарен контрол на депутатски въпроси, освен премиера, ще отговорят и вицепремиерите Калина Константинова, Асен Василев, Борислав Сандов и Гроздан Караджов, както и министрите Теодора Генчовска, Драгомир Заков, Асена Сербезова, Иван Иванов, Даниел Лорер, Божидар Божанов, Александър Николов, Христо Проданов, Бойко Рашков и Атанас Атанасов.

Премиерът Кирил Петков ще информира парламента за мерките на правителството във връзка с инфлацията и рязкото повишаване на цените на основни стоки, храни и услуги.

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев ще представи повече разчети за предстоящата актуализация на бюджета, както и разходите, които са необходими, за прилагането на пакета от мерки, свързани с войната в Украйна.

Допълнителна информация по казуса с хакерската атака в системата на "Български пощи" ще предостави вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова.

Министърът на туризма Христо Проданов ще представи прогнозата на ведомството за предстоящия летен сезон и ще даде последна информация за настанените украински бежанци.

Най-много въпроси – общо 80, отново са зададени на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Всичките са зададени от депутати на ДПС и са по повод твърдения за оказван натиск и тормоз по време на изборите миналата година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST