ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Редно е да знаем, ако са постигнати договорености за РСМ

Илияна Йотова

“Имаше нещо недоизказано във вчерашния запис на министър-председателя”, коментира в Созопол вицепрезиденът Илияна Йотова призива на Кирил Петков президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност по случая с Репубика Северна Македония.

Президентът ще реши дали да свика Консултативния съвет по национална сигурност заради Северна Македония – продължи Йотова и добави:

“Премиерът аргументира своето решение с международния натиск, но не даде възможност да чуем други аргументи – има ли промяна в условията, има ли нови резултати от страна на РСМ. Ние чакаме конкретни резултати. Най-вече – изпълнение на договора за добросъседство. Ако министър-председателят е намерил аргументи в тази посока, то беше добре и беше редно да ги чуем“, поясни Йотова, цитирана от БНР.

Тя припомни, че на 10 януари т.г. Консултативният съвет по национална сигурност е излязъл с консолидирана позиция, че страната ни не може да се обръзва със срокове и че ще чакаме конкретни резултати.

Илияна Йотова е в Созопол, където откри паметник на светите братя Кирил и Методий, дело на проф. Валентин Старчев. Там тя коментира и притесненията си за ситуацията с бежанците и тяхното преместване.

По думите й до президентството са били изпратени редица гневни писма на граждани, които няколко месеца предварително са си запазили места за почивка в редица ведомствени станции – именно там, където се очаква, че ще бъдат преместени украинските бежанци след 31 май.

"Правителството трябва да бъде категорично и ясно къде точно смята да настани бежанците от Украйна, след като те напуснат хотелите. Това в никакъв случай не трябва да бъде за сметка на правата на българските граждани“, посочи Илияна Йотова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст