ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ръководството на МВР поздрави академичния състав и курсантите на Академията на МВР по повод 24 май

24 май Симеоново

В навечерието на най-светлия духовен празник Академията на МВР тържествено отбеляза 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Заместник-министър Стоян Темелакиев прочете поздравителен адрес от името на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков към академичния състав и курсантите: „Повече от 50 години Академията на МВР утвърждава авторитета си и традицията да развива знанието, професионалните умения и науката. Постиженията Ви я направиха притегателен център за младите хора и за служителите на МВР, в който могат да получат отлично образование и да развият своя потенциал. Академията е средище на научната мисъл, в което се раждат и популяризират оригинални и прогресивни разработки, свързани с националната сигурност, пожарната безопасност и защитата на населението, правото и администрацията. Тази мисия Вие изпълнявате с жар и последователност, за които заслужавате нашето признание и благодарност!“.

По примера на първоучителите с отдаденост и отговорност ние се стремим да посяваме знание, да даваме посока и хоризонт на творческата мисъл и научното търсене на колеги и обучаеми. За нас е важно да предаваме нови знания, да пробуждаме интерес към науката и практиката, да предизвикваме себе си и обучаемите към себеутвърждаване, личен принос и новаторство – отбеляза в словото си ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов.

По време на тържеството преподаватели и курсанти от Академията на МВР бяха наградени за постигнати високи резултати в научноизследователската дейност и отличен успех.

Сред официалните гости на тържеството бяха директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов и директорът на дирекция „Защита на финансовите интереси на Европейския съюз“ Ивайло Николов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст