Алексей Навални: Един луд е впил ноктите си в Украйна

Алексей Навални

"Това е глупава война, изградена от лъжи. Един луд е впил ноктите си в Украйна," обяви опозиционният лидер Алексей Навални, имайки предвид руския президент Владимир Путин. Той бе включен във видеовръзка по време на съдебно заседание в Московски съд.

На него Навални, който се намира в наказателен лагер със строг режим, обжалва 9-годишната си присъда, но съдът в Москва я потвърди. Навални е обвинен в злоупотреби с дарения за политическите му организации, съобщава Франс прес.

Адвокатите на подсъдимия определиха присъдата като политически мотивирана, а самият Навални се възползва от съдебното заседание, за да отправя остри критики срещу президента Владимир Путин заради войната в Украйна.

Междувременно друг Московски съд разпореди ареста на двама блогъри – Майкъл Наки и Вероника Белоцерковская. Двамата са обвинени, че дискредитират руската армия и офанзивата ѝ в Украйна.

Наки и Белоцерковская живеят в чужбина и е много вероятно разпореждането на руския съд само да увеличи стотиците им хиляди последователи в каналите им в YouTube и Instagram.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст