Привлякоха като обвиняем турски гражданин за контрабанда на препарати за растителна защита за 78 300 лева

съд хасково

На ГКПП – Капитан Андреево пристигнал микробус с чужда регистрация, превозващ матраци от Турция за България. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършената такава в товарното отделение на превозното средство между декларираната стока митническите служители открили 35 броя кашони, съдържащи 500 броя пакети и 510 броя бутилки с препарати за растителна защита, които били контрабандно внесени в страната ни.

Според експертизата на вещото лице контрабандираните стоки са на обща стойност 78 300 лева. Те и микробусът са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково водачът на товарния автомобил К.Е., на 32 г., турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

Разследването по случая продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст