ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Млади наследници на фамилни бизнеси от 30 държави пристигат в България през юни

Млади наследници на фамилни бизнеси от 30 държави пристигат в България през юни

Срещата на представителите на Следващо поколение (Next Generation) на международната организация на фамилния бизнес Family Business Network е важно събитие в нейния календар, което всяка година се провежда на различен континент. Младежката среща събира на едно място млади представители на фамилни компании от цял свят за няколко дни на разговори, споделяне на опит, придобиване на нови знания и приятели.

Още от създаването си през 2007 г. като организация на семейни предприемачи, развиващи компании със значителен мащаб, „Сдружение на фамилния бизнес – България“ е член на световната мрежа на фамилни компании Family Business Network (FBN) със седалище в Швейцария.

През 2018 г. българската организация участва и в оспорвана конкуренция с Франция спечели домакинството на Световната младежка среща през 2020 г. След двегодишно отлагане, наложено от COVID-19 пандемията, през юни 2022 г. FBN Bulgaria ще приветства на българска земя повече от 140 гости на срещата от 30 държави. За пръв път държава от Югоизточна Европа домакинства международно събитие на FBN International от такъв значим ранг.

Събитието предлага на домакините благоприятни възможности да представят българския фамилен бизнес и перспективите за съвместни бизнес начинания в България пред бъдещите бизнес лидери от цял свят.

Международната младежка среща през 2022 г. се провежда под мотото „Заедно сме силни!“ и отбелязва паметен юбилей на младежката организация на Family Business Network – двадесетата годишнина от нейното създаване.

Разнообразната програма на събитието включва както участието на вдъхновяващи лектори, така и възможности за неформално взаимодействие на участниците, насочено към споделяне на ценен опит и създаване на трайни приятелства.

Форумът се провежда под патронажа на президента на Република България Румен Радев, който ще приветства участниците в срещата.

Събитието ще бъде предшествано от опознавателни пътувания за гостите по атрактивни маршрути из цялата страна с предвидени посещения на културни и исторически забележителности, и семейни бизнеси в различни региони на България.

„Сдружение на фамилния бизнес – България“ реализира 16-ата Световна младежка среща с финансовата подкрепа на всички членуващи български семейни компании и с организационното съдействие на компанията-член на Сдружението „Балкан Холидейз Партнерс“ ООД.

Партньори на събитието са компаниите-членове на Сдружението Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“, “Акватек“ ЕООД, „Анимекс“ ЕООД, „БГ Агро“ АД, Винарска изба – Варна ООД, „ГЕД“ ООД, „Дейт Трейд“ ООД, „ЛЗ Яхтинг 1991“ АД, „Марс Армор“ ООД, „Розаимпекс“ ООД, „Сектрон“ ООД, „Тандем-В“ ООД, „Техно Прес“ ЕООД, "Трейс Груп Холд" АД, „Феърплей Интернешънъл“ АД, „Фикосота Холдинг“ АД.

За „Сдружение на фамилния бизнес – България“ (FBN Bulgaria):

„Сдружение на фамилния бизнес – България“ е единствената по рода си организация в България, чиято мисия е да подкрепя развитието на фамилния бизнес в страната. Сдружението е неполитическа, нерелигиозна, независима и самостоятелна организация с нестопанска цел. Основните цели на Сдружението са развитие на общността на семейните предприемачи в България, организиране на обучения, обмяна на опит и добри практики, социална отговорност и дарителство. 

Основана през 2007 г., тя е част от Family Business Network – международна организация, обединяваща над 4 000 достойни и уважавани фамилни компании от 65 държави.

Заедно с още 15 европейски държави, българското Сдружение формира European Family Business (EFB) – организация със седалище в Брюксел, представляваща интересите на фамилния бизнес пред европейските институции.

FBN Bulgaria е стабилна бизнес общност от 59 семейни компании, споделящи общи ценности, с ангажимент към развитието на българската икономика за по-доброто бъдеще на идните поколения.

Повече информация за „Сдружение на фамилния бизнес – България“ е на разположение на www.fbn.bg

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст