ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Банкови експерти се насочват към финтех сектора

Веселин Бекяров финансови услуги "Айбан фърст" (iBanFirst)

Компанията за финансови услуги "Айбан фърст" (iBanFirst) е привлякла като основен валутен дилър в България бившия ръководител на екип „Продажби на финансови инструменти” в ОББ, част от KBC Group, Веселин Бекяров. Той е с 18-годишен опит в банковата сфера. Той ще обслужва местните клиенти на международно отличения финтех. Назначението му следва обявеното пристигане на Соня Будие (Sonia Boudier), бивш началник на отдел „Персонал” в Société Générale, със 7-годишен банков опит, на позицията началник на отдел „Технологии и стратегия” в iBanFirst на глобално ниво. Скорошните назначения представляват нов етап във взаимоотношенията между банките и финтех компаниите.

Едни от първите висши банкови ръководители, напуснали старото традиционно банкиране, са двама от ключовите хора в iBanFirst: основателят и главен изпълнителен директор Пиер-Антоан Дюсулие и Йохан Габриелс, регионален директор за Югоизточна Европа.

Веселин Бекяров не е първият банков експерт в местния екип – Живко Стоянов, старши мениджър продажби. Той е работил в банковия сектор в продължение на 7 години, преди да се насочи към финтех сектора. „И въпреки че напоследък сме свидетели на драстична промяна във финансовата индустрия, две неща няма да се променят през следващите 10 години: необходимостта от по-бързи, по-прозрачни и по-евтини услуги, както и необходимостта от отдадени хора. Ето защо ние се фокусираме и върху двете като търсим най-доброто в нашите хора и услуги”, споделя Йохан Габриелс, регионален директор за Югоизточна Европа в iBanFirst.

Компаниите в България се нуждаят от иновативни финансови решения, за да извършват по-лесни, по-бързи и по-прозрачни международни плащания, а iBanFirst може да ги предостави. Също така, значителен брой компании преминават през големи стратегически промени и несигурност в момента предвид настоящите икономически обстоятелства. Те се нуждаят от партньор, който да ги подкрепя в управлението на риска и трансграничните плащания повече от всякога. „Очаквам с нетърпение да използвам пазарния си опит, за да предоставя на клиентите ни най-добрите услуги в зависимост от техните нужди.”, казва Велелин Бекяров.

iBanFirst е платформа за онлайн банкиране от последно поколение, която позволява на компаниите да извършват бързи, икономически ефективни и сигурни плащания в над 30 валути и да се предпазват от валутни рискове.

В исторически план финтех компаниите първо се опитват да нарушат статуквото и да предизвикат банковия свят. Въпреки че отвореното банкиране обяви повратна точка в отношенията между финтех и банките, като даде възможност на нови играчи да навлязат в ринга, видяхме, че то има своите граници. Днес финтех компаниите достигат зрялост, а банките преминават през дигитална трансформация: и двете страни са готови да навлязат в нова ера, която ще се определя от синергия и сътрудничество, а не от конкуренция. „Вярвам, че пристигането на Соня свидетелства за тази дълбока промяна и допълнително затвърждава амбицията ни да се превърнем в световен лидер в областта на многовалутните B2B платежни услуги.”, отбелязва Пиер-Антоан Дюсулие, основател и главен изпълнителен директор на iBanFirst.

До края на 2022 г. iBanFirst България има за цел да увеличи екипа си до 10 валутни експерти. Основните целеви клиенти са компании с годишен обем на валутната търговия от поне 500 000 щатски долара.   

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст