ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радев се срещна с генералния представител по въоръженията в МО на Франция

Румен Радев и Жоел Бар - генерален представител по въоръженията в Министерство на отбраната на Френската република

Възможностите за задълбочаване на сътрудничество между България и Франция във военно-техническата област и в сферата на отбраната и сигурността обсъдиха президентът Румен Радев и Жоел Бар – генерален представител по въоръженията в Министерство на отбраната на Френската република, който е на посещение у нас, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Сред темите на срещата на „Дондуков“ 2 бяха и аспекти от подготвяната нова стратегическа концепция на НАТО и по-специално укрепването на Източния фланг на Алианса.

Румен Радев и Жоел Бар разгледаха перспективите за коопериране в отбранителната индустрия и възможностите за провеждане на съвместни учения. Обсъдена беше и подкрепата на Франция за гарантиране на въздушния суверенитет на страната ни и потенциалът за двустранни проекти в областта на отбраната.

На 1 юни, сряда, президентът Румен Радев ще посети Пловдив, където ще участва в откриването на XV Международно изложение „Хемус 2022 – отбрана, антитероризъм и сигурност“, съобщават още от пресцентъра на държавния глава. 

Събитието ще се проведе от 11.00 часа пред Палата 3 на Международен панаир Пловдив.

По-късно през деня, от 13.30 часа, в хотел „Маринела“ в София държавният глава ще участва в Международна конференция по пътна безопасност на тема „Визия Нула за Балканите“.

Форумът се провежда под патронажа на държавния глава.

В рамките на конференцията представители на централната и местната власт, както и  български и чуждестранни експерти по пътна безопасност ще дискутират възможни съвместни действия за подобряване безопасността на движение по пътищата. Организатори на форума са Българската браншова асоциация „Пътна безопасност“ и Международната пътна федерация.

От 21.00 часа във Враца президентът Румен Радев ще участва в честването на 146 години от подвига на поета и революционер Христо Ботев и неговата чета.

Държавният глава ще произнесе слово по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, а на площад „Христо Ботев“ в града ще бъде проведена тържествена заря-проверка.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст