ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Екипи на МЗХГ провеждат първата си среща с ЕК

Министерство на земеделието - сграда

Екипи на Министерството на земеделието провеждат първата си среща с Европейската комисия, за да коментират забележките към българския Стратегически план. Това е документът, на чиято основа в следващите седем години в българското земеделие ще бъдат инвестирани над 8 милиарда евро.

След като България закъсня с два месеца с изготвянето и предаването на стратегическия си план в края на май Европейската комисия го върна с над 400 коментари и забележки. Сега предстои работен процес, в рамките на който агроведомството ще представи на Комисията цялата необходима допълнителна информация и ще аргументира своята позиция по отношение на отделните елементи и интервенции, включени в плана.

Засега коментарите и забележките на Брюксел все още не са представени пред българските земеделци. Дори преди дни на заседание на парламентарната земеделска комисия министър Иван Иванов се възмути, че има изтичане на информация, за което виновният служител ще бъде санкциониран, ако бъде установен.

Очаква се след първите срещи в Еврокомисията нейните коментари и забележки да престанат да бъдат тайна за браншовите организации и агроведомството да свика заседание на тематичната работна група за обсъждане на поставените проблеми.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст