Очаква се удължаване срока на работата на комисията за проверка спирането на газа

Парламент Народно събрание сграда

Народното събрание ще има редовно заседание днес. В проекта на програмата му, която предстои да бъде гласувана днес, има 14 точки. 

Депутатите ще обсъждат проект на решение за удължаване срока на действие на временната комисия за проверка на обстоятелствата, довели до спиране на природния газ от ООО „Газпром експорт“, и проведената процедура за избор на алтернативни доставчици от „Булгаргаз“ – ЕАД.

Първо гласуване ще има по законопроектите за изменение и допълнение на пет закона – за платежните услуги и платежните системи (с вносител Министерския съвет), за статистика на вътрешнообщностната търговия със стоки, внесен от правителството, за обществените поръчки, за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и за българския език.

Продължава работата с второ гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за генетично модифицирани организми, който е внесен от Министерския съвет. Приет е на първо гласуване на 18 май.

Предстои да се вземат решения за промени в съставите на постоянни парламентарни комисии.

Ще бъде разгледан и законопроект за ратифициране на Споразумението за извършване на Икономически преглед на Република България между Република България, от една страна, и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, от друга страна.

В дневния ред е включен и парламентарен контрол в петък.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *