ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

US туристки съдят заведение в Гърция. За две напитки и чиния раци платили 520 евро

рекет концесионери

Две американски туристки ще съдят гръцки плажен бар, след като им поиска повече от 500 евро за две напитки и чиния с раци. Бренда Моултън и нейната 19-годишна дъщеря Кайлеа се разхождат по плажа Платис Гиалос в Миконос, когато викач на заведението DK Oyster Bar ги примамил да седнат там.

Според тях сметката им е надписана. "Служител на един от ресторантите в Платис Гиалос скочи пред нас и започна упорито да казва: "Седнете тук! Седнете тук!", разказва Моултън пред гръцкия вестник θEMA.

Двете дами си поръчват по едно мохито и чиния щипки от раци, за които получават сметка от 520,80 евро – с добавен "задължителен бакшиш от 80 евро, което прави цената общо 600 евро. Моултън казва, че е отказала да плати сметката, казвайки на персонала, че "две мохито и две щипки от раци не могат да струват 600 евро". Тя твърди, че служител на ресторанта след това започнал да я заплашва, заявявайки, че няма да може да се върне обратно в САЩ, ако откаже да плати. "Тогава ми каза: "Ще се обадя в полицията. Тук ще те задържат и няма да се върнеш в родината си. Лесно можем да намерим къде живеете", цитира тя.

По принуда туристките плащат сметката и напускат ресторанта, но прекарват известно време отвън, предупреждавайки другите посетители на плажа за „измамата“, която са преживели. Моултън разказва, че "шефът" на ресторанта излязъл бесен и се приближи към тях в заплашително настроение. Сега двете туристки предприемат съдебни действия срещу DK Oyster Bar.

Адвокатът на Бренда Моултън, Маризана Кикири, казва, че клиентите й са получили заплахи и несправедливо отношение от ресторанта. Платис Гиалос е известен със своите скъпи луксозни хотели и ресторанти (готвачът Нусрет “Салт Бае” Гьокче има ресторант там) и разказите на туристи за кражби в района са широко разпространени.

В едно скорошно ревю на DK Oyster Bar се казва, че "напористият сервитьор ще ви подведе с по-висока сметка… и ще ви заплаши да я платите", а друг гласи: "Сметката беше над 400 евро за няколко лошо приготвени напитки". През 2019 г. друг американски турист остана шокиран, след като му представиха сметка от €836 за малко калмари и бири в същия ресторант.

През май американската туристка Шерил Ламфер разказа пред Daily Mail, че тя и нейните приятели са били таксувани от 1640 долара за две основни ястия, салата и малко хляб – като персоналът на ресторанта утроява размера на порциите и казва, че рекламираните цени на "ястието" са на килограм. Тя твърди, че групата е била отдалечена от други клиенти и сплашена да плати сметката с карта.

"Всеки мъж в ресторанта стана и ни заобиколиха, имаше поне петима. Беше много, много страшна ситуация, защото бяхме шест жени, заобиколени от петима мъже. Трябва да добавя, че всички бяха облечени в черно. Ситуацията изглеждаше гангстерски", разказва тя.

Дори се появи уебсайт, посветен на предупреждаването на туристите за бара – на DKOysterScam.com предишните гости пресъздават изживяването си в ресторанта, казвайки, че "сервитьорите са обучени да ви притискат да поръчате" и че менютата "показват цена за грам което обърква туристите".

DK Oyster Bar не отговоря на две искания за коментар от The Independent.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст