ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Възраждане” прогнозира избори през октомври

БТА Пресконференция Възраждане Костадин Костадинов

Трябва да има нови парламентарни избори, заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, след като Слави Трифонов обяви оттегляне на министрите си и край на управляващата коалиция, а премиерът Кирил Петков изрази готовност за правителство на малцинството.

​Костадинов смята, че втори кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание, подкрепен и от неговата партия, е малко вероятен.

"Нови избори. Нещо съвсем нормално и нещо, което огромна част от българското общество очаква. По-добре късно, отколкото никога. Настина тази агония трябваше да приключи. Не виждам откъде би могла да дойде тази подкрепа. Ние можем да разговаряме с всеки на базата на нашата програма и платформа, която е публична и която защитаваме всеки ден, откакто съществува нашата организация", коментира той.

Костадинов прогнозира, че избори ще има през октомври, а на този етап "Възраждане" няма да подкрепят актуализацията на  бюджета.

"Това, което видяхме до момента – предложенията на финансовото министерство за актуализацията на бюджета не ни мотивират да подкрепим този проект, в която и да било негова част, включително и за така наречените антиинфлационни мерки. Да не забравяме, че в крайна сметка инфлацията бе провокирана от политиката на самото правителство", допълни Костадин Костадинов.

"Възраждане" може да разговаря с всеки на базата на платформата на партията, подчерта Костадинов и добави, че има пет условия, които могат да обсъдят още утре в Народното събрание.

"Първото е веднага да се изтегли планът за еврото и да се поеме ангажимент то никога да не бъде въвеждано в България. Второто е, още през следващата седмица да бъде прекратен договорът за американските бази. Предоговаряне на условията за членство на България в ЕС, защото до момента по този начин то носи само щети за страната ни" – са част от условията за разговори.

Според Костадинов, за тази цел трябва да се създаде преговорен екип на широка партийна основа.

"Четвъртото условия е да се проведе референдум за членството ни в НАТО. На пето място е веднага да се вдигнат санкциите срещу Русия", допълни Костадинов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст