ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Дигиталната трансформация е един непрекъснат процес

Конференция " Дигитализация и киберсигурност " панел 3 Виваком

https://www.youtube.com/watch?v=YnRI5JuZXjs

Дигитализацията в банковата система е на високо ниво. Клиентите й се променят – и като възраст, и като образование, и като поглед към света. Това пък налага и банките да следят тези тенденции, за да могат да реагират по адекватен начин на техните потребности.

 

Нямаше как по време на дискусията да не се заговори и за криптовалутите. Според Георги Манолов от Nexo бъдещето сигурно е тяхно. Още повече, че от появата на биткойна преди 13 години тази дейност се очертава като една от най-бързо развиващите се в икономиката.

 

Ясно е, че банките са силно консервативни структури, а освен това и силно регулирани. Димитър Кехайов от БАКБ обаче изрази мнението, че вярва във взаимодействието с финтех компаниите. 

 

Безспорно технологиите променят банковата индустрия. Няма развитие без иновации, отбеляза Борислав Диков от Пощенска банка. 

 

За Стефан Цанев от "Търговска банка Д" пътят за развитие е дигитализацията. И в този процес банките залагат повече на сигурността. 

 

Емил Асов и Иван Катинчаров от "Виваком" разказаха за дейността на компанията майка "Юнайтед груп" – водещият за Югоизточна Европа доставчик на телекомуникационни и медийни услуги. Представена бе и фирмата "Мейнстрийм" (Mainstream Ltd.), която също е част от портфейла на "Юнайтед груп".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст