ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петков убеждавал депутат от ИТН да се отцепи от ПГ

Парламент избор на управител на БНБ Кирил Симеонов

Премиерът Кирил Петков е опитал да убеди депутат от "Има такъв народ" да се отцепи от парламентарната група, да поддържа правителството и да подкрепи бюджета. Това съобщи заместник-председателят на парламента и депутат от ИТН Ива Митева. Тя посочи и името на своя колега, с когото Петков е разговарял. Това е Кирил Симеонов, член на бюджетната комисия.

Пред журналисти Симеонов разказа, че поканата за среща е дошла лично от премиера и се е провела снощи. "Имахме кратка среща, на която той не ми е предлагал абсолютно нищо, напълно съм откровен – нито постове, нито пари или всякакви такива работи, просто си поговорихме и ми каза, ако мога да си преосмисля позицията, за да не хвърляме страната в хаос. Цялостно ми каза, че нещата не може да продължават така. Срещнахме се близо до БНР, мисля, не знам коя точно сграда беше, но не, не в заведение, в някаква негова лаборатория, или нещо такова", обясни народният представител. И разказа, че е споменал това на свои съпартийци – Ива Митева, Тошко Йорданов и Любомир Каримански. Петков също така му е казал, че е разговарял и с други депутати от ИТН, но не е казал с кои точно. "Аз му казах, че му благодаря за разговора и си заминах", посочи Кирил Симеонов и допълни, че остава лоялен на партията си.

"Чухме премиерът още онзи ден да говори за 12 депутати и явно в момента ги търси. Ако това е моралът, за който говори, ако това е борбата с корупцията – поздравявам го", каза Митева. На въпрос има ли информация Кирил Петков да е разговарял и с други депутати от ИТН тя отговори, че не знае.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст