ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Във ВМЗ подписаха новия КТД с редица социални придобивки

вмз сопот вмз - сопот вмз-сопот

Изпълнителният директор на ВМЗ – Сопот Иван Иванов и синдикатите подписаха новия колективен трудов договор за дружеството.  

Вчера след посещение на вицепремиера Корнелия Нинова работниците в оръжейницата постигнаха споразумение за увеличение на заплатите с 200 лв., ежемесечни ваучери за храна и други социални придобивки. 

"Много съм доволен, че първата ми публична изява във ВМЗ е подписването на колективен трудов договор", каза новият изпълнителен директор на дружеството Иван Иванов. 

В новия Колективен трудов договор са утвърдени по-добри социални условия за работниците и служителите, стана ясно на срещата. Минималната работна заплата там става 1.1 от МРЗ за страната, платеният годишен отпуск се увеличава на 26 дни. Договорени са по-добри условия за извънреден и нощен труд, както защита при масови уволнения.

Новото са договорените по-високи суми за ваучери – от 80 на 200 лв. месечно и допълнително възнаграждение за трудов стаж и професионален опит, както и механизъм за компенсиране при годишна инфлация над 5%.

Важно е да има работа и всички работници да са спокойни, заявиха синдикатите след подписването на КТД.

Накратко бе представен и новият 3-членен борд на директорите на ВМЗ – Сопот.

Новият директор Иван Иванов е бивш офицер с боен опит, бил е ексобластен управител на София – област, както и заместник-министър на отбраната. 

Председател на Съвета на директорите на ВМЗ ЕАД е Мариан Йовчев, който е оглавявал борда на директорите на заводите ТЕРЕМ, които също са част от Военно-промишления комплекс.

Третият член на борда е Камен Шаралиев, в момента директор на съставния завод за инструментална екипировка и нестандартно оборудване. До 2016 г. бе заместник-кмет на община Сопот в екипа на кмета Веселин Личев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст