Темида иска 15 години затвор за Кристиан Николов

кристиан николов

Делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, започва на втора инстанция. Софийският апелативен съд е насрочил първото заседание по процеса за този четвъртък, съобщи БТА.

От присъдата не са доволни нито прокуратурата, нито роднините на журналиста, нито осъденият Кристиан Николов.

През март Софийският градски съд осъди на девет години затвор Николов, като тогава магистратите го лишиха от възможността да управлява превозно средство за десет години. Той бе осъден да плати и разноските по делото, както и по разследването.

Според магистратите Николов е извършил престъплението по непредпазливост и непредумишлено, като от присъдата му ще бъде приспаднат първоначалният арест на младежа, както и престоят му под домашен арест.

Прокуратурата тогава поиска 15 г. затвор за младежа, като изтъкна младата му възраст, чистото съдебно минало и опитите му да помогне на пострадалите като смекчаващи вината, но настоя, че деянието е извършено умишлено.

От втората инстанция и прокуратурата, и роднините на журналиста искат по-тежки наказания за Николов. Той от своя страна иска да бъде оправдан или да бъде намалено наказанието му.

Припомняме ви, че катастрофата, при която загина Милен Цветков, стана на 19 април 2020 година – Великден. Експертиза показа, че при инцидента журналистът е получил разкъсване на аортата, несъвместимо с живота.

В кръвта на Кристиан Николов друга експертиза установи 232 нанограма амфетамин на милилитър. Експерти освен това установиха, че той е карал с превишена скорост.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст