Караджов създаде интрига между премиера и президента

Парламент Гроздан Караджов

„Двойният стандарт е този, който сложи прът в колелото на коалицията. Отношението към „Има такъв народ“ като към трето качество хора доведе до този срив“ – обясни от трибуната на Народното събрание министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Това стана по време на дебатите около гласуването на проекта на решение за гласуване на недоверие на Министерския съвет.

 „И когато говорим за двойния стандарт, бих искал да чуете добре“ – обърна се Караджов към присъстващия премиер:„Вие сте много големи борци срещу корупцията, когато става дума за МРРБ, но не и за министерства и агенции, контролирани от „Продължаваме промяната“.

След това той се върна към прословутия разговор между Кирил Петков и Слави Трифонов, при който лидерът на ИТН бил нарекъл Гроздан Караджов „брокер“ и разказа още един разговор.

Преди да започне с историята, Караджов посочи, че гледа всеки един от народните представители в очите, както гледа в очите и българските граждани, за чиито интереси се е заклел, че ще работи. След това се обърна към премиера с думите:

„Във вашия кабинет веднъж  ми казахте: „Искаш ли да ти кажем защо искаме да има проверки от Народното събрание за плащанията към пътните фирми? Защо държим толкова много да има проверки – не е защото не ти вярваме. Ние не вярваме, че ти ще откраднеш. Но не искам, ако падне кабинетът, онзи в отсрещната сграда да се разплаща. Ето това е истината! А защо беше целият този театър? Да има контрол на една или друга комисия. Защото ви е страх от служебен кабинет ли? Нека утре да влезе, който иска ревизор да проверява – да не би вас да ви е страх?“ – попита Караджов.

Преди това той разказа, заканвайки се с думите – щом дърпате лъва за опашката – за това че при оценката на проектите в различните министерства веднъж по-голяма тежест се е давало на качеството, друг път – на цената, но не по силата на някакви обективни критерии, а по някакви необясними причини.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст