Десислава Атанасова: Три пъти вече правителството падна

Парламент Десислава Атанасова

"Управляващите са отговорни за кворума, защото те събират кворум от 121 души и те имат ангажимента да го направят. Заради това няма защо да обвиняват опозицията" – коментира председателката на парламентарната група на ГЕРБ – Десислава Атанасова в кулоарите на парламента.

Тя припомни, че когато ГЕРБ били на власт, тогавашната опозиция в лицето на БСП и ДПС не се регистрирали в залата и заради това управляващите не ги винели. "Полагали сме изключителни усилия, за да има сутрин кворум" – подчерта Атанасова.

Това, което се видя днес в пленарната зала, бе, че вече три пъти правителството падна. Те имат не повече от 110 гласа и това, което ще се види довечера, когато е извънредното заседание, е, че правителството ще падне за четвърти или пети път, ако има прегласуване.

На обвиненията, че ГЕРБ вече са управляващо мнозинство, Десислава Атанасова отговори, че това било абсолютно несериозно. Според нея това са безпочвени обвинения и в политическата теория има "коалиция за управление", но не и "коалиция за опозиция". Освен това тя посочи, че никога не се била случвала манифестация в подкрепа на кабинет, но "ние вече сме свидетели на изкривени представи за това кое е новото нормално".

"В крайна сметка все още действат парламентарни правила и процедури" – продължи Атанасова. По думите й вотът на недоверие е конституционна процедура и седем пъти БСП с ДПС са внасяли вот на недоверие към правителства на Борисов, но те никога не били търгували и купували народни представители. Атанасова припомни, че от ГЕРБ прекратили парламентарното номадство и през 2009 година с промени в Правилника на Народното събрание забранили и гласуването с чужди карти

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст