Три неуспешни опита за събиране на кворум

липса на кворум

С три неуспешни опита за събиране на кворум приключи редовното заседание на Народното събрание на 22-ри юни. Очакваше се днес да бъдат гласувани правилата, по който да бъде избран новият председател на Народното събрание – това бе предложение, внесено от ГЕРБ-СДС.

При първото регистриране на депутатите от 67 членове на "Продължаваме Промяната" в залата бяха 64-ма. От БСП бяха 24-ма души от общо 26 депутати. От опозиционните сили не влезе никой в залата – нито ГЕРБ-СДС, нито ДПС, нито "Възраждане". Не влезе никой и от ИТН, като тяхното предложение за отлагане на избора на председател на Народното събрание не бе прието.

Само от "Демократична България" всички 16 депутати бяха в залата още при първото регистриране. При последния трети опит за събиране на кворум в залата се регистрираха 115 народни представители, при необходими 121 души.

В кулоарите лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че осигуряването на кворум е задължение на управляващите.

Временният председател на Народното събрание Мирослав Иванов изрази надежда, че депутатите ще се съберат за извънредното заседание вечерта – от 19.10 часа, за когато е насрочен вотът на недоверие.

Мирославов Иванов насрочи следващото редовно заседание на парламента за 23-и юни, от 9.00 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст