Световната митническа организация прие Стратегическия план за 2022-2025 г.

Съвета на Световната митническа организация

Директорът на Агенция „Митници“ Павел Тонев взе участие в 139-та и 140-та сесии на Съвета на Световната митническа организация в в Брюксел. Съветът обединява ръководителите на митническите администрации на страните членки на тази организация, които понастоящем са 184 администрации и Европейския съюз. 

По време на сесиите единодушно беше одобрен Стратегическия план на Световната митническа организация за периода 2022-2025 г., в който като фокусни области са включени технологии, иновации и екология.

Делегатите са изразили подкрепа за инициативата „Зелени митници“, която се очертава като крайъгълен камък на Стратегическия план на тази организация за модернизация. Всички са единодушни, че митниците следва да играят активна роля в справянето с екологичните проблеми заедно с другите отговорни институции.
Сесиите протекоха под знака на 70-та годишнина на организацията и лозунга „Границите разделят, митниците обединяват“. По този повод, Нейно Кралско Височество белгийската принцеса Астрид посети форума заедно с белгийския вицепремиер и министър на финансите, отговарящ за координацията на борбата с измамите  Венсан Ван Петегем.

Световната митническа организация, създадена през 1952 г., като по Митническия съвет за сътрудничество е независима междуправителствена организация, чиято мисия е да се подобри ефективността и ефикасността на митническите администрации. Днес, обединените в нея митнически администрации по целия свят заедно обработват около 98% от световната търговия. Световната митническа организация е единствената международна организация с компетентност по митнически въпроси. Нейният ръководен орган е Съветът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *