ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радостин Василев: Виктория Василева беше на срещите с Петков

Парламент Виктория Василева

Спортният министър в оставка Радостин Василев, който напусна ИТН, заяви че Виктория Василева (преди дни тя съобщи, че напуска Народното събрание – бел. ред.) е била на срещите между депутатите от ИТН, които се отцепиха от партията на Слави Трифонов, и премиерът в оставка Кирил Петков. "Беше и денят преди това с мен (преди отцепилите се депутати да дадат пресконференция – бел. ред.), беше няколко срещи преди това с мен", посочи Василев пред bTV. И добави , че не знае какво я е разубедило да напусне партията тогава.

"От деня на пресконференцията (когато той и още петима депутати от ИТН се отцепиха от партията) не съм разговарял с Виктория Василева. Изключително много я уважавам. Тя е човекът, който реално е създал ИТН и ме е поканил в партията. Считам, че тя постъпва правилно. Не знам мотивите ѝ към момента защо само напуска парламента и не разкрива какво ще се случва оттук нататък, но смятам, че нейното място не е в тази групичка", каза министърът на спорта в оставка. По думите му много пъти Василева е заявявала, че това не е очакваното от нея развитие и на партията, и на политиката, която тя води.

"Оказа се, че ИТН подведе стотици хиляди българи за това, което обещаваше", смята Василев.

"Не са водени разговори да съм вътрешен министър", уточни той. "Този въпрос в момента кара група от хора да изпитват панически ужас. Ако това се случи, нещата ще бъдат неконтролируеми за някои хора и за мафията", категоричен е Радостин Василев. По думите му, ако това евентуално се случи, Бойко  Рашков ще им се стори "като пролетна песен".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст