ЕНП и българската прокуратура лъснаха спалнята на Борисов

спалня борисов 3

Българската прокуратура е изпратила в Европейския парламент писмо с данни от експертиза на разпространените снимки и видео, за които се твърди, че са от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов, съобщи днес (13 юли) заместник-председателят на парламентарната комисия по бюджетен контрол Томаш Здеховски от Европейската народна партия.

В изявление в качеството си на ръководител на делегацията на парламентарната комисия, която посети България на 11-13 април тази година, Здеховски изчете предодставените му данни. Българската прокуратура предостави допълнителни сведения, които, в интерес на прозрачността, ще споделя, заяви той.

При досъдебното производство са били извършени технически експертизи на разпространените снимки и видео. Установено е, че тези материали са били манипулирани, налице са разлики в резолюцията на банкнотите, в сравнение с останалите заснети предмети. Проверката е показала, че са нанесени много промени във файловете, изменения в датите на снимките и в метаданните на някои от тях. Някои от снимките изглежда са правени в дни, когато Борисов не е бил в имота, добави Здеховски.

Според експертите разположението на предметите на различните снимки е непроменено, макар да се твърди, че тези снимки са правени на различни дати в рамките на година и половина, добави той. Заключенията сочат, че качеството на снимките не позволява проверка на номерата на банкнотите и кюлчетата злато, допълни Здеховски.

Той отбеляза, че Борисов е заявил на разпит, че никога не е виждал пари или кюлчета на нощното си шкафче.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст