Джигитът от катастрофата на бул. “Черни връх” не се яви в съда

Георги Семерджиев

Георги Семерджиев, извършител на тежката катастрофа на бул. „Черни връх“, при която загинаха две жени, няма да присъства днес на съдебното заседание, на което се гледа мярката му за неотклонение на по-високата инстанция.

Междувременно прокуратурата повдигна ново обвинение на Семерджиев. Той е обвинен за притежание на наркотици, след като в катастрофиралата кола бяха намерени амфетамини. Те не са били в голямо количество, но все пак попадат под ударите на закона и затова Семерджиев е с още едно обвинение. С това обвиненията срещу него стават четири.

Предходните три са: за причиняване на ПТП, което е особено тежък случай, тъй като е довело до смъртта на две млади жени и множество нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години; управление на МПС на 10.06.2022 г. след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метаамфетамин, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и за използване на неистински официален документ на 10.06.2022 г. – фалшиво свидетелство за управление на моторно превозно средство, на което е придадено вид, че е издадено от компетентните власти на Конфедерация Швейцария, за което се предвиждат до 8 години лишаване от свобода.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST