ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Костадинов: Имаме си наша социология, “Възраждане” са първи

Парламент Костадин Костадинов

На когото и да даде Румен Радев третия мандат другата седмица шансовете за съставяне на правителство са минимални. Такова мнение изрази пред bTV лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Според него трябва да отидем на нови избори, защото това е най-доброто решение за изхода от политическата криза.

Той отново заяви, че позицията на „Възраждане“ не се е променила. "В момента българският национален интерес изисква тези партии, които се провалиха в управлението и които превърнаха България в свободно пропадаща в международното пространство държава, да си понесат последиците от своите престъпни действия и бездействия, отивайки на избори", каза Костадинов.

Партията има собствена социология и последното проучване е дало на "Възраждане" 22,1%. Втора политическа сила е ГЕРБ с 15,4%, а на трето място е ДПС с 8,9%, каза още Костадин Костадинов.

На въпрос дали формацията на Стефан Янев би могла да стане партньор на "Възраждане" в управлението той заяви, че това няма как да се случи.

"Нямаме никакви сходства с партията му. Стефан Янев въведе зеления сертификат и политиката на брутални ограничения в българското общество по време на т.нар. пандемия. Нещо, което сега се опитват да направят неговите бивши колеги от настоящия кабинет", заяви лидерът на "Възраждане".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст