„Летище София“ ще изгради нова система за обработка на багаж

летище софия

Нова система за обработка на багаж ще има на „Летище София“. „СОФ Кънект“ събира оферти до 15 юли. Дружеството вече е публикувало покана за изразяване на интерес за проектиране, производство, доставка, монтаж и пускане в експлоатация на система за обработка на багаж (BHS) на „Терминал 2“. Тя включва системи за заминаващи и пристигащи пътници.
Новата система ще позволи значително да се увеличи капацитетът, сигурността и ефективността при обработката на регистрирания багаж, коментираха от компанията.
Иновативната система ще улесни процеса по смарт чекиране. Планира се и онлайн регистрация за полет, както и допълнителни ленти за получаване на багаж в зоната за пристигащи. Изискването към заинтересованите кандидати е да осигурят поддръжка на системата за период от десет години.
Системата за обработка на багаж е основен елемент от трансформацията на столичното летище. Планираната реконструкция включва повече гишета за чекиране, оптимизирани проверки за сигурност с увеличен капацитет, напълно нови търговски площи, пълно преустройство на зоните за хранене и развлечения, както и основен ремонт на паркинга до „Терминал 2“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *