Обвиненият за убийство Йоан Матев бе доведен в съда от “Съдебна охрана”

Йоан Матев

Изчезналият Йоан Матев, обвинен за убийството на 15-годишния Георги Игнатов на 2 юни 2015 г. в Борисовата градина, се появи на второт заседание по делото му на втора инстанция. Тъй като той пропусна първото, сега беше доведен от служители на "Съдебна охрана". 15-годишния Георги Игнатов беше намерен с прободна рана на пейка в столичната Борисова градина. Във връзка с убийството, на първа инстанция Матев беше оправдан от Софийски градски съд и в момента е на свобода срещу подписка.

Прокуратурата протестира присъдата, но документите във връзка с протеста не са стигнали до Матев, въпреки че призовкарите го търсят редовно на двата му адреса. "Йоан не се крие. Не сме получили призовки и за това не се явихме в съда. Живеем на адресите, които сме посочили. Досега винаги сме ги получавали редовно, не знам какво се е случило. Йоан работи и продължава висшето си образование по право в Благоевград," заяви майката и защитник на Йоан Матев Сребрина Гаджева.

По време на заседанието в апелативния съд стана ясно, че е открит косъм по ножа, намерен в района на местопрестъплението. Според експертите може да бъде направено митохондриално изследване, което да докаже родствена линия.

След съвещание магистратите назначиха митохондриална ДНК експертиза, като сравнителен материал трябва да се вземе от майката на Георги.

Делото ще продължи в края на септември.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст